آنچه که در زیر می خوانید قدم هایی ست که می توانید همین حالا برای بهبود مهارت شنیدنتان بردارید -استفاده از این روش ها آسان و بلافاصله نتیجه می دهد.

 

توصیه هایی برای تبدیل شدن به یک شنونده ی خوب

بی نظمی ها را برطرف کنید

برای شنونده ی خوب بودن باید به هم ریختگی ها را برطرف کنید. مسئله فقط آداب دانی نیست، بلکه اگر میخواهید روی کسی که با شما صحبت می کند تمرکز داشته باشید، این امر کاملاً ضروری است. آلودگی صوتی، به هم ریختگی میز و حتی هرج و مرج فکری همگی مزاحم خوب شنیدن هستند.

در مورد بدترین شنونده ای که در زندگی تان دیده اید، فکر کنید. اگر فرزند نوجوانی دارید احتمالاً لازم نیست خیلی دور بروید. اتاق او را که نمونه ی کامل اتاق نوجوان است در نظر بگیرید. دستگاه استریو هوار می کشد، تلویزیون روشن است و سریال قهوه ی تلخ را پخش می کند، همه چیز همه جا پخش و پلا شده . تعجبی ندارد فرزندتان صدایتان را نمی شنود. ممکن است کلمات شما موقتاً در این هرج و مرج نفوذ کند، اما پیام شما دریافت نمی شود.

چرا از اشتباهات فرزندتان درس نگیرید؟

وقتی با کسی صحبت می کنید صدای تلویزیون را قطع نکنید؛ آن را خاموش کنید.

اگر نکته ی دیگری در ذهن دارید، پیش از شروع صحبت آن را یادداشت کنید. در این صورت نگران فراموش کردن آن نکته نیستید و ذهنتان برای تمرکز روی بقیه ی مکالمه آزاد است.

میز کارتان یا هرچیز دیگری را که بین شما و گوسنده قرار دارد مرتب کنید، تا بتوانید روی حرف ها تمرکز کنید.

وقتی با شخصی صحبت می کنید، به هیچ تلفنی جواب ندهید . اگر این کار را بکنید کسی که در اتاق با شما صحبت می کند احساس می کند برایتان بی اهمیت است -واین از اهمیت آنچه شما می گویید کم می کند.

تا سه بشمارید

در اینجا روش فوق العاده ساده ای را برای یهتر گوش کردن معرفی می کنیم. قبل از اینکه صحبت کنید تا سه بشمارید. این تاخیر مختصر به شما امکان می دهد پیش از پاسخ دادن آخرین جمله را جذب و درک کنید.

به مرور زمان که این مهارت را تمرین می کنید، ممکن است به شمارش نیاز نباشد، اما مکث همیشه مفید است. پیام را جذب می کنید و به طرف دیگر این فرصت را می دهید تا آخرین جمله یا سوال را تغییر دهد یا اصلاح کند. حتا اگر پاسخ شما به این سادگی است که با موکل،همسر یا رئیستان مشورت کنید یک مکث سه شماره ای به شما کمک می کند حرف طرف مقابل را بهتر بفهمید و به خاطر بسپارید.

از خواب بیدار شوید

اگر واقعا به حرف های طرف مقابل علاقه مندید، مراقب باشید. اگر احساس خواب آلودگی می کنید، تسلیم نشوید. کمی صاف تر بنشینید. بلند شوید. هر طور که ممکن است بگذارید خون در بدنتان به جریان بیفتد. فکر نکنید واقعاً می توانید بدون تغییر وضعیت بدنی، حواس پرتی تان را پنهان کنید.

 

 

منبع :mohammadnabipour.com

محمدنبی پور

 


0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.